Coaching│Workshop│ Twister Coaching│Texel
Coaching│Workshop│ Twister Coaching│Texel
 
 
 
Traject Bewegen en leren 
 
 
 
Als het leren moeizaam gaat dan kan de samenwerking tussen
zintuigen, lijf en brein daarbij een grote rol spelen.
Dit is de basis die nodig is om goed te kunnen leren en
lekker in je vel te zitten. Hier is meestal weinig aandacht voor.
 
Via diverse beweegspelletjes kunnen die verbindingen versterkt worden. Door de speelse opzet en leuke oefeningetjes beleven kinderen hier veel plezier aan. Het allermooiste is dat zij zelf in korte tijd merken dat ze er steeds beter in worden én ervaren dat het leren lekkerder gaat. En dat motiveert.
 
3 maanden-traject
Dit uitgebreide  individuele maatwerktraject duurt  3 maanden.
We zoeken eerst uit welke oefeningen voor dit kind van belang zijn. Wat zorgt precies voor de leerblokkades?  Is dit kind in balans, hoe is de coördinatie, werken beide ogen goed samen, welke zintuigen kunnen we meer trainen?
 
Het oefenprogramma
 
Het programma voor 10-14 weken bestaat uit een gericht stappenplan met afwisselende spelletjes voor alle zintuigen. Een kind oefent steeds  1x in de week in de coachpraktijk én daarna 4-5 keer per week 15 minuten thuis. Samen thuis oefenen met een ouder of ander kind zorgt voor uitdaging. Ontspannen en speels samen ermee bezig zijn zorgt juist ook voor plezier.
 
De creatieve oefeningen en bewegingsopdrachten versterken spelenderwijs de basis voor leren zonder gerichte leerstofoefeningen. Dit traject leidt tot een krachtig resultaat bij leesproblemen en dyslexie maar ook bij andere leerproblemen. Dan lukt leren beter. In de coachsessies en oefenmomenten thuis stimuleren we gericht wat nodig is voor leren door:
 
  • dubbelhandige tekenoefeningen
  • beweegpatronen op een meskerbord
  • oogvolgoefeningen
  • tastoefeningen
  • braingymoefeningen
  • geheugenoefeningen
  • kijk- en luisteroefeningen
  • leesoefeningen
 
Heb je vragen of wil je mee doen aan het traject Bewegen en leren?

Meskerbord

Meskerbord voor thuis
( bruikleen )